Водещи
Области

Спартански: „Няма да наливаме пари за кефа на 20 души, които чоплят семки на стадиона“

ПФК Спартак Плевен/ фейсбук

а днешното извънредно заседание на Общински съвет Плевен, в което се обсъжда бюджета на община Плевен за 2020 година, стана въпрос и за съдбата на футболния клуб Спартак. Кметът на града – Георг Спартански заяви пред съветниците, че няма смисъл да се наливат пари в отбор, който прави кефа на 20 души, които чоплят семки и не си купуват билети.

 Спартански направи паралел с немските Кайзерслаутерн и Мюнхен 1860, които играят в Трета Бундеслига, въпреки че са от богати области и са отбори с история. Въпреки ниското ниво на футбола, двата отбора играят всяка седмица пред десетки хиляди фенове.

 Градоначалникът подчерта, че общината е намерила спонсор на Спартак в лицето на efbet, а преди няколко дни осигури 41 000 лева за ремонт на стадион „Плевен“. Стадионът се ползва без да се плаща наем, а сметката я покрива „Жилфонд“. Освен това общинското предприятие плаща и ток, вода, та дори и прането на екипите.

 Георг Спартански напомни, че е казвал и преди, че няма нужда Спартак да влиза във „Втора лига“, при положение, че няма нужните финанси и спомена, че за да се спаси отбора от изпадане при аматьорите, трябва 4-5 други отбора да фалират. Кметът каза, че „гладиаторите“ трябва да играят при аматьорите, докато не се осигурят финансово, за да се представят достойно в професионалния футбол.

 
, , , , , , , ,

Коментирай

Добви коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Популярни