some text

some text

НОВИНА

Спецакция в Плевенско, петима в ареста

26.02.2020
 Спецакция в Плевенско, петима в ареста

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

чера на територията на РУ-Левски, съгласувано с Окръжна прокуратура – Плевен се проведе специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, наркоразпространението и пътно-транспортния травматизъм. Изградени бяха два контролно-пропускателни пункта и проверени четири адреса, 52 автомобила и 78 д. Съставени са 11 акта за констатирани нарушения по ЗДвП и 3 акта – по ЗБЛД. Профилактирани са 22 д. от криминалния контингент. Задържани са петима. От установените данни за извършени престъпления са образувани две досъдебни и едно бързо производства.

some text

some text

 В хода на акцията е извършено претърсване в дом, обитаван от 32-годишен, откъдето е иззето топче суха зелена тревиста маса марихуана. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.3 от НК.

 При проверка на лек автомобил „Рено Сценик“, управляван от 20-годишна от село Аспарухово и последвалия обиск на водачката тя предава опаковка с бяло прахообразно вещество, по нейни данни – метаамфетамин. Задържана е за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал.3 от НК.

 В хода на специализираната операция е образувано и бързо производство по чл. 343 „б“, ал.1 от НК – установен е водач зад волана на лек автомобил след употреба на алкохол над допустимата норма.

some text




Сходни новини

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *