some text

some text

НОВИНА

От утре ще се контролира пътуването между населените места в България

20.03.2020
 От утре ще се контролира пътуването между населените места в България

Министерство на здравеопазването

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

ъс заповед на министър на здравеопазването считано от тази вечер се преустановява се посещението в паркове, градски градини, детски площадки и съоръжения. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерски съвет здравният министър Кирил Ананиев.

some text

some text

Органите на МВР ще организират пропускателни пунктове ан входно-изходните пунктове на областните центрове. Ще се епропускат лица в случай на неотложно пътуване от трудово естество, здравословни причини, завръщане на собствения адрес. Това се удостовеярва със служебна бележка от работодателя, медицински документ и лична карта, уточни Ананиев.

129 вече са заразените с коронавирус в България. Във Варна положителните резултати са 4, като те идват от Добрич. Вече стават 10 областните центрове, в които имаме регистрирани случаи.

Това заяви началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„Новите пациенти са в добро състояние и не изискват специално внимание. Най-тежко е състоянието на интубирания в „Пирогов“. Потвърди се положителната проба на беглеца от „Питрогов“, добави той.

some text




Сходни новини

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *