some text

some text


some text

some text

НОВИНА

69 млади автори участваха в конкурс за приказка в Стара Загора

28.05.2020
 69 млади автори участваха в конкурс за приказка в Стара Загора

Община Стара Загора

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

„Гневът на морето и неговите пазители“ е темата на Третия национален конкурс за авторска приказка, организиран от Община Стара Загора и Народно читалище „Родина 1860“, с любезното домакинство на Къща музей „Гео Милев“.

Първо място и Призът на конкурса, завоюва Камелия Панайотова от Велико Търново. Журито присъди втора награда на Весела Халкъкова от Варна. Бронзът грабна Любомира Петрова от Пазарджик.

Сред победителите е Димитър Петров от Разград, който е отличен със Специална награда за авторско постижение на НЧ “Родина-1860“.

Дипломи за достойно представяне отиват при Десислава Воан („Бан-Тупан“), САЩ и Росица Бошняшка от София. Петима са авторите, които ще награди вестник „Teen’s paper“- Антон Генев и Кристина Апостолова от Стара Загора, Весела Колева от Чирпан, Димитър Грудев от Варна и Невсе Арнауд от Благоевград.

Тази година в конкурса взеха участие 69 автори от градовете: Варна, с. Габровница, обл. София, Елхово, Исперих, Перник, с. Браниполе, обл. Пловдив, Севлиево, Гара Елин Пелин, Видин, София, Бургас, Стара Загора, Търговище, Пазарджик, Кюстендил, Плевен, Русе, Исперих, Велико Търново, Чирпан, Сандански, Ракитово, Пловдив, Хасково, Долни Дъбник, Димитровград, с. Царацово, обл. Пловдив, Лом, Разград, с. Колена, Троян, Благоевград, Копривщица и др., както и българи от САЩ.

Творбите оценява жури в състав: Светлана Дичева, известен радио журналист, писател и преводач, Васил Койнарев,лингвист и журналист и Димитър Никленов, автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, радиопиеси и драматизирани приказки.

Всички отличени участници в конкурса ще получат диплом и материални награди. Приказките, класирани на първо, второ и трето място, както и специалната награда, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга. Класираният на първо място получава Призът на конкурса.

Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр. Конкурсът беше отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.


Сходни новини

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *