some text

some text

НОВИНА

Радев: Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да снима пачки

18-06-2020
 Радев: Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да снима пачки

president.bg

Автор: ebulgaria.bg

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да снима пачки.“
Така с ирония президентът Румен Радев отговори задочно на премиера Бойко Борисов по повод намека му, че президентът го снима с дрон.

Държавният глава коментира днес в Перник  вчерашните думи на Борисов , че „от Китай са му подарили дрон и той си го кара и си гледа“. Репликата на Борисов бе по повод публикуваните в сайта Afera снимки от спалнята във вила „Секвоя“ в резиденция „Бояна“, на които се вижда спящият Борисов и съдържанието на нощно шкафче.
„Не мога да коментирам всичко, което казва г-н Борисов, защото моята фантазия все пак има някакъв предел. (…) Да, управлявал съм и самолети, управлявал съм и дрон“, каза президентът.

Има един нелеп сценарий, но дали снимките са манипулация и постановка и дали записът е монтаж – това е въпросът, коментира още той.
По думите на Радев е недостойно „да се слагат петна по НСО, хората там не го заслужават“. Той посочи, че в службата работят хора с висок морал, готвени да защитават охраняваните лица, не да ги дискредитират. „Не мога да гадая какво се е случило. НСО охранява извън сградата. Но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност. Затова не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга от свои познати“, заяви Радев.

Той добави, че е посъветвал ръководството на НСО веднага да отиде при премиера и да изчистят всички рискове.

„Една снимка е тревожна – със спящия г-н Борисов. Тя е най-тревожна, защото означава нахлуване в личното пространство, риск за живота на министър-председателя“, коментира президентът.
„Предсрочни избори и служебно правителство не ги определям аз. Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет“. Така Радев отговори на въпрос дали тече сценарий за сваляне на правителството.

По повод днешния си рожден ден, президентът заяви, че ще празнува заедно със съпругата си Десислава в Сандански довечера.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.