НОВИНА

10 странни неща, забранени по света

23-06-2020
 10 странни неща, забранени по света

Автор: ebulgaria.bg

  1. Високи токчета – От 2009 година е забранено да се носят високи токчета на някои исторически обекти в Гърция. Счита се, че токчето може да окаже голямо количество натиск и да разруши паметниците.
  2. Дънки – В Северна Корея не е разрешено да се носят сини дънки и е наказуемо според закона. Те се свързват със Съединените щати и тамошната култура, символизират имперализъм. Въпреки това, черните дънки могат да се носят свободно.
  3. Свети Валентин – Мюсюлманите в Малайзия, Пакистан и Индонезия не могат да празнуват Свети Валентин, защото не е част от мюсюлманската култура и защото се свързва с любов, която не е отправена право към Бога. Миналата година в Малайзия 40 двойки са открити в хотелските си стаи и са арестувани, защото чествали Деня на влюбените.
  4. Наднормено тегло – Съществуват глоби за хората с наднормено тегло в Япония. Ако един работник между 40 и 74 години тежи повече от нормалното, той трябва да получи план за диета. В противен случай компанията, в която работи може да понесе финансови санкции. Този закон е създаден, за да насърчи хората да водят здравословен начин на живот.
  5. Дантелено бельо – От 2013 година в Русия, Беларус и Казахстан, носенето на дантелено бельо е забранено. Новите закономерности изискват платът, който докосва кожата да съдържа поне 6% памук. Счита се, че дантелата не позволява на кожата да диша и може да доведе до здравословни проблеми.
  6. Дъвки – Дъвченето на дъвка е нелегално в Сингапур. Глобата може да стигне до 100 000 долара и дори лишаване от свобода. Разрешено е дъвченето само на определени видове дъвка за медицински цели.
  7. Шоколадови яйца – В Съединените щати шоколадовите яйца на Киндер са забранени, защото се продават с малка играчка, което може да доведе до задавяне. Хора са били задържани на летищата, защото се опитвали да контрабандират яйцата от Канада.
  8. Макдоналдс – Добре познатият ни ресторант за бързо хранене е спрял да работи в редица страни като Иран, Македония, Черна гора, Йемен, Северна Корея, Исландия и други. Някои от тези държави спрели да работят с Макдоналдс заради икономически проблеми, други създали собствена версия на ресторанта.
  9. Стриптийз клубове – През 2010 година стриптийз клубовете са забранени в Исландия, за да не се печели от голотата на работниците. Това е първата държава, която ги забранява поради нерелигиозни причини.
  10. Целувки – Целувките не са разрешени в Дубай, Китай, Индия, Индонезия, Тайланд и други. В някои от тези страни като Дубай те са забранени със закон, в други са считани за табу или просто са неприемливи. Във всеки случай е по-добре да бъдем информирани, за да не обидим населението с някоя нежна ласка.Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.