some text

some text

НОВИНА

Осъдиха баба, скрила 625 литра алкохол в мазе

30-06-2020
 Осъдиха баба, скрила 625 литра алкохол в мазе

Автор: ebulgaria.bg

78-годишната жена трябва да плати 1162 лева разноски по делото, алармира Флагман

78-годишна жена от Дупница е получила условна присъда заради държане на 625 литра алкохолна напика в мазето си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Районен съд – Дупница е одобрил споразумение и е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78 – годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.

Жената се е признала за виновна в това, че в края на миналата година, в мазе на къща в село Джерман, е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, а именно 625 литра спиртна напитка– алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лева и размера на невнесения акциз – 3363 лева.

Жената е пенсионер, неосъждана. Тя следва да плати направените разноски по делото,в размер на 1162 лева по сметка на Областна дирекция на МВР – КюстендилАлкохолът е отнет в полза на държавата и ще се изпрати на Митница „Югозападна“ за унищожаване.

Източник:дунавмостСходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.