some text

some text


some text

some text

НОВИНА

Цял живот варим царевицата грешно, а всъщност става готова за 5 минути

30.06.2020
 Цял живот варим царевицата грешно, а всъщност става готова за 5 минути

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

От началото на лятото мина много малко време и местните пазари вече са пълни със сезонни вкусотии : череши, тиквички и, разбира се, царевица. Без последното е трудно да си представим почивка на плажа, а у дома да се насладите на тозипродукт е удоволствие. Но основното е да готвите правилно царевицата .

Свикнали сме да готвим царевица на големи порции в огромен съд с вода. Не забравяйте да следите времето, защото деликатната структура на продукта се унищожава много лесно. Но сега ще ви предложим един страхотен вариант за варене на царевица бързо и без вода . След като опитате поне веднъж да приготвите ястие по този начин, вече няма да искате да се връщате към класическото варене с часове, което е безумно.

За да си приготвите царевица, дори не е необходимо да я обелите от листата. Поставете няколко кочана върху чинията и ги пъхнете в микровълнова. Гответе царевицата с пълна мощност за 5 минути.

На теория листата трябва да задържат влага вътре, поради което царевицата се готви в собствения си сок. В края на готвенето внимателно премахнете пашкулчета. Намажете самата царевица с масло, поръсете със сол.

Гответе на царевица в торба

Готвенето на царевица в торба не е по-проблемно. Обелете кочаните, разделете на парчета. Така те ще се приготвят по-бързо и ще бъде по-удобно да ги вземете в ръка. Поставете царевицата в чиста найлонова торбичка.

Можете да намажете царевицата с олио преди и след готвене. Затегнете пликчето със съдържанието, поставете в микровълновата. Варете царевицата на пълен капацитет за 5 минути. След това леко охладете, поръсете със сол и сервирайте.

Царевица, приготвена в прилепнало фолио 

Можете също да готвите царевица, като я увиете в прилепнало фолио или хартиена кърпа. Този метод наподобява предишния, но има една разлика. Ако искаме да приготвим няколко кочана, тогава увиваме всеки поотделно. Пускате ги на същата максимална мощност в продължение на 5 минути.

Съгласете се, готвенето на царевица с всеки от горните методи е много по-лесно от обикновено. И в резултат на това продуктът ще има вкус също толкова добър, колкото класическия вкус . Споделете своя опит с нас и други читатели!


Сходни новини