some text

some text

НОВИНА

С редица събития Столична община отбеляза Международния ден на младите хора

14-08-2020
 С редица събития Столична община отбеляза Международния ден на младите хора

Автор: ebulgaria.bg

На 12 август София осъмна с отворени врати на музеи и центрове, открити уроци, артателиета и демонстрации на спортове. Безплатни спортни занимания по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса бяха организирани в „Спортна София“, парк „Възраждане“, съвместно с Център за подкрепа на личностно развитие – Спортна школа „София“ и „Спортна София 2000“ ЕАД. Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria предизвика интереса на младите хора в парк „Герена“ с демонстрации по стрийт фитнес. Центърът за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“ отвори вратите си за хората от 15 до 29 години, като им предложи артработилници за развитие на таланта и творческите умения. Регионалният исторически музей – София осигури безвъзмезден достъп до постоянната и временната експозиция в централната сграда на музея за всички млади столичани и гости на София. Отворена бе гореща линия за въпросите на младите хора, свързани със здравно образование и здравна превенция.

 

За активната работа и добро сътрудничество с плакети и грамоти бяха отличени доброволци от Младежка академия за здравно и гражданско образование и Младежка съдийска академия на Столична община, техните ментори и ръководителите на центрове за подкрепа на личностно развитие.

На 12 август 2020 г., сряда, Столична община организира Ден на отворените врати, посветен на обявения от ООН Международен ден на младите хора.

Столична община отбелязва празника с отворени врати на музеи и центрове, вход свободен и безплатни занимания по спорт и интереси за всички на възраст от 15 до 29 години.

 

С цел популяризиране на възможностите за развитие на младите хора ще бъдат представени различни дейности за подкрепа, изява и реализация на младите в София. Дирекция „Спорт и младежки дейности“ ще отличи активни младежи доброволци, ментори и обучители от Младежка съдийска академия и Младежка академия „Здравно и гражданско образование“ на Столична община.

 

 

 

Програма

 

• „Спортна София“, парк „Възраждане“ – Зона Б5, от 10 до 16 часа:

 

– безплатни спортни занимания по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и др., организирани съвместно с Център за подкрепа на личностно развитие – Спортна школа „София“ и „Спортна София 2000“ ЕАД

 

• Парк „Герена“ (до стадион „Герена“) от 10 до 12 часа:

 

– демонстрации по стрийт фитнес, организирани съвместно със Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria

 

• Център за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“:

 

– от 10 до 16 ч. артработилници за развитие на таланта, творческите умения и личностното развитие на младите хора

 

– от 18 ч. празнична програма с участието на изявени таланти от Центъра

 

• Регионален исторически музей София, площад „Бански“ 1 от 14 до 17 ч.:

 

– вход свободен за разглеждане на постоянната и временната експозиция в централната сграда на музея

 

• Дирекция „Спорт и младежки дейности“, ул. „Оборище“ 44, от 13 до15 ч.:

 

– представяне на възможности за подкрепа на младежки дейности по програми за проектно финансиране и инициативи

 

• Отворена гореща линия на тел.: 0887 263 329 от 13 до 15 ч.:

 

– за въпроси към д-р Радосвета Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСПЗ) по теми, свързани със здравно образование и здравна превенция.

 

 

Всички събития ще се проведат при спазване на необходимите засилени противоепидемични мерки в съответствие с указанията на официалните власти и вътрешни процедури за работа във връзка с COVID-19.

 


Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.