some text

some text

НОВИНА

Възстановява се за движение обновения бул. „България“ от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път

15-08-2020
 Възстановява се за движение обновения бул. „България“ от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път

Автор: ebulgaria.bg

От 16 август, неделя, се възстановява движението по обновения участък от бул.“България“ от бул.“Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока кв.“Бояна“, който е цялостно рехабилитиран.

 

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. „Васил Стефанов“, преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите.

 

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

 

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. „България“ в посока център, в участъка от бул.“Тодор Каблешков“ до Околовръстен път.

 

Временна организация на движение:

 

От 16.08.2020 г. до 14.09.2020 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. „България“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. „България“ в посочения участък.

 

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. Дружба-2): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ – бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. „България“ и по маршрута до ж.к. „Дружба-2“.

 

В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:

– с код 1464 „НИМ“;

– с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“;

– с код 2688 „Ж.к. Бокар“.

 

Изместват се спирки, както следва:

– спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. „България“;

– спирка с код 2688 „ж.к. Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. „България“ в посока ул. „Тодор Каблешков“;

– спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. „България“ – ул. „Тодор Каблешков“.


Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.