some text

some text

НОВИНА

Президентът: Оставките са неизбежни. ГЕРБ напуснаха залата

02.09.2020
 Президентът: Оставките са неизбежни. ГЕРБ напуснаха залата

president.bg

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

Депутатите на ГЕРБ напуснаха новата пленарната зала преди словото на президента Румен Радев. В него той призовава за оставка на кабинета. Депутатите от управляващата партия дори го освиркаха, а от БСП завикаха:“Оставка“.

some text

some text

Оставките са неизбежни, а по-лошото от липсата на доверие в парламента, е липсата на достойнство, каза Радев в обръщението си към народа и Народното събрание в началото на 10-ата сесия на 44-ия парламент. Той заяви, че хората са излезли от хипнозата и са преодолели страха.
„Призовах парламента като централен орган на държавната власт към действия за постигане на важни за обществото ни цели. Ясно заявих, че времето за промяна неумолимо изтича, така както изтичат навън младите и трудоспособни българи, както гаснат едно след друго българските села“, каза още държавният глава. Той посочи, че парламентът е загубил доверие.

„Има и нещо по-разочароващи от загубата на доверие и то е загубата на достойнство. Парламентът допусна да се превърне в безпрекословен изпълнител на волята на министър-председателя.
„Очакваме българския парламент да не влиза в ролята на обслужващ персонал на министър-председателя. Да не подменя обществения дневен ред. Да не скверни парламентаризма с предложението за нова Конституция и ВНС, които имат за цел единствено спасяване на днешното правителство. Това само продължава агонията и подклажда гнева на хората. Не липсата на нова Конституция и на ВНС изкараха хората на улицата, а липсата на морал в управлението“, каза още Радев. Той посочи, че сред причините са разрушаването на устоите на държавността и корупцията.

Държавният глава разкритикува и евентуалната идея за експертен кабинет.
Радев каза, че поведението им е показателно за липсата на диалог.

Парламентът допусна да се превърне в безпрекословен изпълнител на волята на премиера, Всичко е казано и диагнозата е окончателно поставена, Очаквам парламентът да

some text




Сходни новини