some text

some text

НОВИНА

Времето през октомври – от минус 1 до 35 градуса

01-10-2020
 Времето през октомври – от минус 1 до 35 градуса

pixabay.com

Автор: ebulgaria.bg

Октомври започва със слънце и дъжд в различните части на страната, ще духа западен вятър. През по-голямата част от месеца времето ще е меко и по-топло от нормата.

some text

some text

Максималните температури днес ще са между 19 и 24 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще има променлива облачност, а на места по най-високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13, а на 2000 метра – около 5 градуса.

Край морето ще е слънчево, на брега термометрите ще се качат до 23, а сред вълните от 2-3 бала – до 24 градуса.

Още от утре слънцето се завръща и започва затопляне, което ще продължи и през следващите дни. В неделя и в понеделник максималните температури ще бъдат над 30 градуса в много райони на страната. По-съществени валежи се очакват около 10 октомври, когато и температурите ще се понижат. Златната есен ще продължи поне до 20 октомври с температури около 20 градуса. В края на месеца се очаква по-значително захлаждане.

Най-високите температури през октомври ще бъдат около средата на първото десетдневие, в повечето места между 28° и 33°, но в отделни райони ще достигнат 35°-36°. Най-ниските ще са между минус 1 и 4 градуса. Месечната сума на валежите в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която за югоизточните райони е между 60 и 90 л/кв.м, за останалите – между 40 и 60 л/кв.м, в планините — от 80 до 100 л/кв.м.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.