some text

some text

НОВИНА

17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfaiser/BioNtech пристигнаха у нас

01.02.2021
 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfaiser/BioNtech пристигнаха у нас

Министерство на здравеопазването

Автор: ebulgaria.bg

Днес у нас бяха доставени още 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Pfaiser/BioNtech, съобщават от Министерството на здравеоапзването.

some text

some text

Отсега нататък България ще получава ваксини всяка седмица, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

През февруари се очаква в сраната ни да бъдат доставени общо 83 хил. дози от ваксината на Pfaiser/BioNtech. През март количествата ще се увеличат и ще получим около 104 хиляди дози.

Доставки ще има и на ваксината срещу COVID-19 на производителя MODERNA. Следващата доставка ще бъде с 2 хил. дози по-малко от предвидените 8 хил., като количествата ще бъдат компенсирани в рамките на месеца.

До края на февруари по предварителна информация ще бъдат доставени и около 260 хил. дози от одобрената в края на миналата седмица трета ваксина – тази на AstraZeneca.

Продуктовата информация – кратка характеристика и листовка за пациента – ще бъде публикувана на интернет страниците на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.