some text

some text

НОВИНА

БСП уважава партньорите си, но иска да се върнат хартиените бюлетини

12.04.2022
 БСП уважава партньорите си, но иска да се върнат хартиените бюлетини

Автор: ebulgaria.bg

Предложеният от БСП законопроект за промени в Изборния кодекс, който връща хартиените бюлетини като алтернатива на машинното гласуване, е бил обсъден на експертен съвет на управляващата коалиция, съобщиха от БСП.

some text

some text

Лидерът на партията и вицепремиер Корнелия Нинова е представила законопроекта и на коалиционен съвет на лидерите, уточняват от партията.
„БСП уважава своите партньори и спазва споразумението помежду им. Законопроектът не фигурира в споразумението за правителство, но БСП се позовава на раздел III „Законодателна дейност“ от него, съгласно който всяка партия може да предлага свой законопроект, след като го представи пред партньорите“, обясняват още от БСП. И допълват, че решението за внасяне на законопроекта е одобрено на заседанието на конгреса на БСП на 22 януари, а след това и на заседание на Националния съвет на партията, на Изпълнително бюро и след допитване до структурите.

Депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев заяви вчера, че БСП едва ли ще получи подкрепа от коалиционните си партньори. Той подчерта, че използването на плаващи мнозинства в парламента не е добро за управлението на страната.

Днес министърът на земеделието Иван Иванов от квотата на левицата, заяви, че се надява да успеят да убедят коалиционните си партньори да подкрепят предложението, а не то да мине с гласовете на ГЕРБ, ДПС и Възраждане в пленарна зала. 100% машинно гласуване отказва много хора да гласуват, каза още министърът по БНТ.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.