some text

some text


some text

some text

НОВИНА

Караджов: Правителството пада, ако забавим довършването на магистрала Струма

07.06.2022
 Караджов: Правителството пада, ако забавим довършването на магистрала Струма

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обвърза бъдещето на правителството с построяването на магистрала „Струма“.

„Не вярвам кабинетът да оцелее, ако се вземе решение, което ще забави завършването на аутобана в района на Кресненското дефиле“, каза той пред бТВ.

Участъкът от около 14 км предизвика спор между МРРБ и Министерството на околната среда и водите (МСОВ).

„Твърдо против съм да започнем отначало този проект (б. ред. – каквото е предложението на МОСВ). Трябва да качим двете платна върху източния склон на Пирин. Ще поискам от екоминистъра Борислав Сандов и екипа му подкрепа, защото не вярвам, че правителството ще оцелее, ако кажем, че няма да достроим „Струма“. Ако кажем, че го оставяме в бъдещето, ако съм на мястото на българите, няма да търпя това правителство“, заяви Караджов.

Той обясни, че му предстои среща с екип от МОСВ, за да обсъдят как да бъде завършена магистралата. По думите му подкрепяният от него вариант вече има издадена Оценката на въздействието върху околната среда, избран е строител и цена. Според Караджов, ако обявените цени в условията на инфлация се потвърдят, те ще бъдат много изгодни за България. Министърът каза още, че трябва да се действа бързо с магистрала „Струма“ и да започне да се строи едното платно, за което има всички необходими документи. Второто платно пък щяло да започне да се изгражда поне три години след началото на строителните дейности по първото.
Той коментира и появилия се миналата седмица клип с жена, която кара с висока скорост електрическа тротинетка на Околовръстното шосе на София. Според Караджов е дошъл моментът, в който трябва да се реши кои тротинетки ще са в регулация и кои на свободно ползване. Министърът посочи, че тези, които се движат с над 25 км/ч, трябва да се третират като останалите превозни средства.


Сходни новини