some text

some text


some text

some text

НОВИНА

Биткойнът се покачва с цели 7,6%, но е далеч от заветната си стойност

20.06.2022
 Биткойнът се покачва с цели 7,6%, но е далеч от заветната си стойност

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

В неделя биткойнът се повиши с цели 7,6% до 20 404 долара (37985.31 лева) спрямо предишното си затваряне, сигнализирайки за възстановяване след резкия спад в събота.
Най-популярната криптовалута в света се повиши с повече от 16% от тазгодишното си дъно от 17 592,78 долара на 18 юни. На тази дата той се срина както заради притесненията на инвеститорите относно нарастващите проблеми в криптоиндустрията, така и заради общото отдръпване от по-рискови активи.
В неделя (19.06.) цената на монетата падна до 19 781,69 долара (3682678.10 лева).

Андрю Бренър, ръководител на отдела за международен фиксиран доход в National Alliance Securities, заяви, че поскъпването се дължи на инвестициите на частни лица, защото професионалните търговци не работят през уикендите. „Някои хора смятат, че сега е добър момент да купуват, защото сегашното ниско ниво на биткойн показва известна привлекателност в краткосрочен план“, каза Бренър. Той добави, че биткойн и другите цифрови валути остават изключително нестабилни.
Разпродажбата на криптопазара съвпадна със спада на акциите, които претърпяха най-големия си седмичен процентен спад от две години насам. Причини за това са опасенията от повишаване на лихвените проценти и високата вероятност за рецесия.

Бренър заяви, че цифровите валути не са добра инвестиция в момент, когато Федералният резерв намалява доларите в обръщение, целейки прекратяване на експанзивната си парична политика. „Докато доларът продължава да бъде силен, цифровите валути не са мястото, където искате да бъдете“, завърши Бренър.


Сходни новини