some text

some text

НОВИНА

Байдън предлага: Без данъци за бензина и дизела в САЩ

23.06.2022
 Байдън предлага: Без данъци за бензина и дизела в САЩ

Автор: ebulgaria.bg

Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците за бензин и дизел в опит да се облекчи ситуацията с покачването на цените.
Ако такава мярка бъде приета, се очаква намаляване на цените по бензиностанциите с над 3 процента, но за момента няма сигнали дали това ще се случи. Администрацията на

Байдън смята, че Белият дом вече е изчерпал всички лостове за намаляване тежестта върху потребителите и сега се обръща към Конгреса и местни законодателни органи. Призивът на американския президент е за тримесечна пауза във федералните и щатски данъци за гориво в момент, в който инфлацията и цената на бензина бележат рекордно високи нива.
Но към момента сигналите от Конгреса, дори от партията на Байдън не са обещаващи. Байдън обвързва по-високите цени на горивото с руската инвазия в Украйна. Освен към законодателите президентът се обърна и към бензиностанциите с молба да намалят цените до стойност, която е равносилна на тази, която са заплатили за покупката на горивото.

„Това e време на война, глобална опасност, Украйна. Това не са нормални времена“, каза Байдън.


Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.