some text

some text


some text

some text

НОВИНА

59-годишен мъж от Монтана загина след меле между БМВ, Ауди и Мерцедес край село Боровци

27.06.2022
 59-годишен мъж от Монтана загина след меле между  БМВ, Ауди и Мерцедес край село Боровци

pixabay.com

Автор: ebulgaria.bg

some text

some text

Вчера около 08,17 ч. на път II-81, 30-годишен водач от Белгия при управление на лек автомобил „БМВ 318“, с посока на движение от гр. Монтана към гр. София, без причина навлиза в лентата за насрещно движение, където блъска с лявата част на автомобила си насрещно движещия лек автомобил „Ауди А 4“ с монтанска регистрация, управляван от 59-годишен монтански жител.

При настъпилото ПТП лекият автомобил „БМВ“ излиза вляво на пътя по посока на движението си, а на лекия автомобил „Ауди А“ се откъсва задната дясна гума с джанта, при което автомобилът се завърта настрани и влиза странично в  насрещната пътна лента и започва да се движи в пътната лента за движение от гр. Монтана към гр. София. В него се блъска движещ се в същата пътна лента с несъобразена скорост лек автомобил „Мерцедес С 180“ с белгийски рег.номер, управляван от 57-годишен водач от Сирия. Вследствие на удара Аудито излиза извън пътя и остава в покой. Мерцедесът се завърта и остава в своята пътна лента.

На място пристигат специализирани автомобили на ФСМП Берковица и ЦСМП Монтана. Медицинските служители установяват, че водачът на лекия автомобил „Ауди А 4“ от гр. Монтана е починал. От лекия автомобил „Мерцедес С 180“ са пострадали водачът и трима пътници – жена на 50 г., момче на 15 г. и момче на 7 г., всичките от Сирия. Пострадалите са транспортирани в ЦСМП Монтана. При извършения преглед е установено, че водачът и 15-годишното момче са леко ранени, а жената и 7-годишното дете са тежко ранени, без опасност за живота. Тежко ранените са настанени за лечение в МБАЛ Монтана.

Двамата водачи на БМВ-то и Мерцедес-а са задържани за 24 часа в полицейския арест на РУ Берковица. Съставени са им актове по ЗДвП. Направените им проби за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Берковица.


Сходни новини