some text

some text

НОВИНА

Доскоро партньори, сега аматьори: В последните дни на НС Митева хули ПП

28.07.2022
 Доскоро партньори, сега аматьори: В последните дни на НС Митева хули ПП

Автор: ebulgaria.bg

Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ Ива Митева от парламентарната трибуна в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини доскорошните си коалиционни партньори „Продължаваме Промяната“ в аматьорщина.
„Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Това се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател“, настоя депутатът от ИТН, цитирана от БГНЕС.

Вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на „Има такъв народ“ да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Днес депутатите разглеждат и гласуват решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, обявено в края на миналата седмица, с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

„Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката“, призова Митева.

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, а не обратното. Тя призова КЕВР да поиска становище от Министерски съвет, припомняйки казуса с гражданството на настоящия министър-председател в оставка Кирил Петков.

„Преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание и това наистина е позор“, заяви Ива Митева, обръщайки се към Николай Ангов от ПП.


Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.