some text

some text

НОВИНА

Полицай е убит при стрелба в близост до границата ни с Турция

08.11.2022
 Полицай е убит при стрелба в близост до границата ни с Турция

Автор: ebulgaria.bg

Един полицай е убит при стрелба в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщава Нова тв. Инцидентът става около 20:35 ч. в понеделник вечерта, когато неизвестен стреля по наряд от служител на „Гранична полиция” и военнослужещ. Пограничният патрул е охранявал границата в района на село Голям Дервент.

В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция” е починал на място, а военният е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Незабавно към мястото са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

За инцидента са информирани турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

На мястото е пристигнал министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Във връзка със случая се отменя официалното отбелязване на празника на националната полиция – 8 ноември.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

По последни данни убитият граничар на българо-турската граница е около 30-годишен от Елхово


Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.