some text

some text

НОВИНА

Започва вторият етап от акция „Зима“

10.11.2022
 Започва вторият етап от акция „Зима“

Забелязано в Плевен/Мария Вълева

Автор: ebulgaria.bg

От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап от акция „Зима“. Тя се фокусира върху нарушенията от пешеходци и водачите, които не им осигуряват предимство на улицата. Статистиката показва, че най-много произшествия с участието на пешеходци стават в тъмните часове – рано сутрин и привечер. Това каза Александър Димов, експерт в Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, предава БНР.

some text

some text

Важното за пешеходците е да знаят, че трябва да пресичат на предвидените за това места, особено през тъмната част на денонощието да носят светли дрехи или дрехи със закрепени към тях светлоотразителни елементи. Като съвет към пешеходците, освен за дрехите, бих казал да не прибързват да навлизат внезапно на пътното платно за движение, поради вероятността настилката да е заснежена, заледена и хлъзгава. При липса на тротоар да се движат срещу посоката на движение, отбеляза Димов.

Последният, трети етап на акция „Зима“, ще се проведе от 20 ноември до края на месеца и ще е насочен към техническата изправност на моторните превозни средства.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.