some text

some text

НОВИНА

До часове посрещаме първия сняг

12.12.2022
 До часове посрещаме първия сняг

снимка: кадър, BG On Air

Автор: ebulgaria.bg

През почивните дни температурите у нас бяха по-високи от обичайните за първата половина на декември.

some text

some text

„Ние вече усетихме рязка промяна в температурите. Още във вчерашния ден усетихме как нахлуването на по-студен въздух понижи рязко температурите, докато предишните дни се радвахме на пролетни стойности. Новата седмица започва със студена заявка, валежи, още днес от северозапад ще имаме още по-ниски температури“, каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на „България сутрин“.

А в нощта срещу вторник се очакват и валежи от сняг.

„Те ще обхванат първо Северозападна България, Централна и в североизточните райони. В началото ще се образува тънка снежна покривка. По-интензивни ще бъдат валежите в Предбалкана и по-високите части. Седмицата се очертава да бъде по-дъждовна и с по-ниски температури, особено в сряда. Тогава температурите ще са между 1 и градуса“, допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На някои места се очаква те да паднат до минус 5, минус 6 градуса.

„Още в четвъртък ще претърпим обрат и температурите ще започнат да се повишават. Още в началото на декември той даде заявка, че ще бъде доста динамичен. Не е нещо, което да е нетипично и да не сме го прогнозирали. По-високите температури се дължат на топлия въздух, който нахлува от Сахара. В източните и южните райони в края на седмицата ще има по-интензивни валежи“, подчерта синоптикът.

Над Балканите също се очаква мъгливо време и ниски температури.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.