some text

some text

НОВИНА

Редица арести заради притежание на наркотици в Плевенско

15.12.2022
 Редица арести заради притежание на наркотици в Плевенско

ebulgaria.bg

Автор: ebulgaria.bg

Вчера около 17:20 часа на булевард „Данаил Попов“ на паркинг е проверен автомобил „Ауди“, управляван от 41-годишен.  В колата имало и пътник – 24-годишен. При извършен обиск на водача са намерени четири прозрачни полиетиленови плика с различни размери, съдържащи бяло кристалообразно вещество и плик със суха зелена тревиста маса. В пътника са установени два полиетиленови плика с бяло кристалообразно вещество и суха зелена тревиста маса. На пода зад предна лява седалка е открит друг прозрачен полиетиленов плик с размери 2,5 см /4,5 см, съдържащ бяло кристалообразно вещество. В къщата  на шофьора в село Ясен са намерени два плика с различин размери със суха зелена тревиста маса, прозрачен полиетиленов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество и 6 малки полиетиленови пакетчета с размери 6,5 см / 5 см., съдържащи жълто-кафяво кристалообразно вещество на бучки, стъклена купа с пластмасов капак с диаметър 17 см, с бяло кристалообразно вещество, метално острие на макетен нож, ел.везна с размери 6 см / 12 см, парична сума в размер на 200 лева и самоделно оръжие тип „Пушка“ с една цев кал.22 мм, с обща дължина около 115 см, с дървен приклад, оптичен мерник и заглушаващ механизъм без боеприпаси.  Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Веществата са предадени за лабораторна обработка. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

some text

some text

За притежаване на наркотици в Плевен е задържан 19-годишен. Вчера около 14:40 часа на улица „Неофит Бозвели“ при извършена полицейска проверка от служители на Първо РУ-Плевен младежът доброволно е предал полиетиленова свивка с неправилна форма, съдържаща суха зелена тревиста маса – около 5 грама марихуана.  Веществото е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата по случая.

Вчера около 18.45 часа в хода на спецакция в село Садовец е проверен 25-годишен. Той доброволно е предал метален гриндер /мелничка за тютюн/, съдържащ надробена суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 25-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен и работата продължава.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.