some text

some text

НОВИНА

Константин Недялков: „Полицаи от звеното за бързо реагиране са пребили сина ми“ (ВИДЕО)

13.02.2023
 Константин Недялков: „Полицаи от звеното за бързо реагиране са пребили сина ми“ (ВИДЕО)

снимка: Кадър, Нова тв

Автор: ebulgaria.bg

Твърдение за полицейско насилие взриви социалните мрежи. Баща на 19-годишно момче написа пост в социалните мрежи, в който казва, че синът му е бил е бил пребит от четирима полицаи, в извънработно време. Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 4 часа през нощта пред дискотека в Плевен, пише nova.bg.

some text

some text

Момчето било нападнато на излизане от заведението, като според разказа на бащата е бил удрян, докато изпаднал в безсъзнание. „Спират да го бият чак когато си гълта езика и започва да умира. Охраната на заведението се е намесила и е спасила живота му“, пише още бащата.

Според източници на NOVA е започнало вътрешно разследване в системата на МВР. Официално на запитването ни отговориха, че в Областната дирекция в Плевен е сезирана и прави проверка.

СИГНАЛ ЗА НАСИЛИЕ: 19-годишен мъж е пребит пред дискотека

“Те са полицаи и са от звеното за бързо реагиране”, заяви в ефира на NOVA Константин Недялков, баща на 19-годишното пострадало момче. Той разказа, че полицаите празнували в заведение, намиращо се в съседство на това, в което били синът му и негов приятел. Двете момчета имали конфликт с друга група техни връстници. “Но това е различно от конфликта с полицаите, които се намесват и така започва боят”, обясни бащата.

Той твърди, че не е имало сбиване между двете групи момчета, което да е провокирало намесата на униформените.

„Те просто са дошли и са започнали да раздават правосъдие. Бил е в безсъзнание повече от 2 минути, докато охраната не му изважда езика”, твърди още Недялков.

Цялото интервю може да видите тук.

some text
Сходни новини

Пулсът на България, Актуални новини, новини от последните часове.